Postcoderoos

De Postcoderoos (‘PCR’)of regeling verlaagd tarief

Per 1 januari 2014 komen leden van Energiecoöperaties en verenigingen van eigenaren (VvE´s) in aanmerking voor een belastingkorting. Deze regeling geldt voor kleinverbruikers die samen eigenaar zijn van een productie-installatie en die in de zogenaamde postcoderoos van deze productie-installatie wonen.

De verlaging van het tarief van de eerste schijf tot nihil wordt toegepast op de persoonlijke energierekening van de leden, tot het eigen verbruik (maximaal 10.000 kWh per jaar). Leden hebben met deze regeling lagere kosten en de coöperatie heeft inkomsten van de verkochte stroom aan een energieleverancier.

Na 15 jaar vervalt het voordeel voor de leden van de energiecoöperatie, de energiecoöperatie kan gedurende de resterende 10 jaar genieten van de opbrengst van de opgewekte stroom.

Energie coöperaties initiatieven; Clean Capital Energy werkt in Nederland nauw samen met lokale PCR initiatieven. Clean Capital Energy is verantwoordelijk voor het realiseren van het project en draagt zorg voor engineering , inkoop van materialen en operationele oplevering (EPC) van het PCR project. Eventuele voorloopkosten voor het organiseren van informatie avonden, flyers, drukwerk,  worden door Clean Capital Energy BV afgedekt.

Wie kunnen meedoen aan een postcoderoos initiatief?

Alle geïnteresseerden die in de postcoderoos (‘PCR’) rondom het betreffende gebouw wonen kunnen lid worden van de coöperatie. Zij kunnen investeren in een aantal zonnepanelen of delen die worden geïnstalleerd op het betreffende dak. De leden krijgen jaarlijks een belastingvoordeel van circa 11€ct/kWh + btw (= 13,3€ct/kWh) op de duurzame energie die ze gezamenlijk opwekken en dat gedurende 15 (vijftien) jaar. Daarnaast delen de leden mee in de opbrengst van de verkochte duurzame energie aan een energieleverancier.

Energiecoöperatie leden administratie

De centrale leden administratie omvat o.a
  • NAW gegevens van de deelnemers, EAN codes, klantnummer energiemaatschappij,
  • Het aantal zonnestroomdelen dat men heeft  in een installatie,
  • De opbrengsten/ begin datum van de opwek/einddatum van de opwek
  • Rapportage t.b.v. uw energieleverancier
De PCR leden van initiatieven die gebruik maken van onze diensten zijn zelf verantwoordelijk voor het doorgeven van mutaties in de ledenadministratie.
Zurück zum Seitenanfang